Taktik!
25. 02. 2022

2022 Fide Grand Prix Taktikleri

2022 Fide Grand Prix heyecan verici oyunların yanısıra hepimiz için öğretici anlar barındırıyordu. Bunlardan bazıları ise aşağıdaki konumlarda göreceğiniz taktik vuruşlar! Aşağıdaki konumlarda düşündüklerinizi tahta üzerinde oynatabilir veya verilen _lichess çalışmaları_nda hamleleri bulmaya çalışarak kendinizi test edebilirsiniz.

Oyundan sonraki röportaj sırasında oyuncular bu olasılığı şaşkınlıkla karşılamışlardı. Siyah bu oyunu kaybetti ancak bu anda kendisi hemen kazanıyordu!

Aronian kazanmak zorunda olduğu bu durumda umutsuz bir şekilde 48.Kf4?? hamlesini oynamıştı, ancak şimdi siyah kazanıyor.

Esipenko birkaç kez kaybın eşiğinden döndüğü oyunda artık beraberliği bulmak zorunda.

Dominguez oyun sonrası röportajında 23.Vg3 Vxg3 24.fxg3 Ad3 25.Fc2 ardından kazandığını düşünmüştü, oysa gerçek farklı mıydı?

Final maçının eşitlik bozma bölümü hızlı satranç ile devam edilmişti ve az zamanda siyahın konumdaki dengeyi koruması gerekiyordu. Aronian bu oyunu kaybetti ancak bizim için güzel ve öğretici bir kale finali örneği oluşturduğunu siz de göreceksiniz. :)

Oyun sonu incelikleri! Siyah 35…Kc5 veya 35…f5 arasında seçim yapmak durumunda. Sizin tercihiniz ne olurdu? Bu sorunun cevabını burada bulabilirsiniz.